Nakkefilet med appelsin og ingefær
Jeg tog et stykke af en nakkefilet ud af fryseren i går aftens uden rigtig at have planer for, hvad det skulle ende med at blive til på middagsbordet i dag. Ofte ved jeg det ikke før vi sætter os til bords. En kombination af hvad vi lige har i køkkenet og hvad der trænger til at blive brugt, mit humør og børnenes ønsker plejer at være det, der afgør det – og det kan såmænd også nå at skifte undervejs i madlavningen. Her ser du dagens resultat, der er præget af at vi havde citrusfrugter en masse.
Stegen:
- 1 stykke nakkefilet på ca 1 kg
- 1 håndfuld rosiner
- 1 stor spsk frisk revet ingefær
- 1 spsk frisk rosmarin
- Fint revet skal og saft af 1 appelsin
- Salt og peber
Skær stegen op, så den danner en stor firkant, som et slag til en rullepølse. Krydder indvendig i stegen med salt og peber og fordel rosiner, ingefær og rosmarin udover kødstykket. Rul stegen sammen og fæst med kødnåle eller kødsnor. Læg den i et ovnfast fad med lidt vand i bunden.
Pres halvdelen af appelsinen over stegen og krydder med salt og peber. Steg i ovnen på 200 grader i ca 1,5 time eller til centrumtemperaturen viser 76 grader. Når stegen er færdigstegt, presses den anden halvdel af appelsinen udover den. Lad stegen hvile 10-15 minutter, inden den skæres.
Sovsen:
- Saft af 1 appelsin
- 2 tsk friskrevet ingefær
- 1 stor spsk svinebouillonpulver
- Skyen fra stegefadet
- 3,5 dl madlavningsfløde
- Salt og masser af peber
Hæld appelsinsaft, ingefær, bouillonpulver og stegesky i en lille gryde og lad det koge ind til det halve. Tilsæt madlavningsfløde og kog yderligere et par minutter. Smag til med salt og peber.
Dagens salat bestående af appelsin, grape, feta, mynte, sorte oliven og ristede pinjekerner.
Yderligere:
- Fuldkorn-bulgur eller couscous kogt efter anvisning på pakken med 5-6 hele nelliker i kogevandet.
Ingen kommentarer endnu