Kødboller af gris i hot peanutsovs med sprød salat

Ovnstegte sild i lage med ingefær og appelsin

sildJeg elsker stegte sild – både i eddikelage, men også med f.eks kartofler og persillesovs. Til gengæld kan jeg ikke særlig godt lide at stege sild på panden med alt, hvad det medfører af sprutten og sprøjten, sildelugt i håret, og skindet der sidder fast på panden, så sildene mere ligner plukfisk, hvis man altså ikke lige steger dem i 200 g smør. Derfor steger jeg altid sild i ovnen, hvor de bliver fine og sprøde helt uden de ovennævnte gener.

sild tætOpskrift:

  • 12 sildefiletter – ca 750 g
  • 2 dl rugmel
  • 2 tsk Colman’s sennepspulver
  • Salt og peber
  • 7 dl lagereddike
  • 2 dl sukker
  • 2 dl appelsinsaft
  • Skræl af 1 appelsin – skåret i tynde strimler. Pas på at du ikke får det hvide med.
  • 4 spsk friskrevet ingefær
  • 1 tsk sorte peberkorn
  • 5 stjerneanis
  • 4-5 laurbærblade
  • 2 rødløg – skåret i tynde ringe

 

Skyl sildene, klip finnerne af og fjern eventuelle ben. Dup sildene tørre på kødsiden.

Bland rugmel, sennepspulver, salt og peber og dyp sildene på skindsiden i blandingen. Fold sildene på langs og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg dem i en 200 grader forvarmet ovn ca 15 minutter. Vend dem en gang undervejs. (Lav eddikelagen imens).

Kom eddike, sukker, appelsinsaft, appelsinskræl, ingefær, peberkorn, stjerneanis og laurbærblade i en gryde og giv det et opkog, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt løgringene og lad lagen simre yderligere 2 minutter.

Læg de færdigstege sild i en passende beholder og hæld lagen over. Lad sildene trække i mindst 3 timer og gerne natten over i køleskab. Server med godt rugbrød og friske løgringe.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kødboller af gris i hot peanutsovs med sprød salat