Stegte sild og flødestuvede kartofler med krydderurter

I dag fik vi endnu en mormor-klassiker – stegte sild med flødestuvede kartofler. Jeg blander en ordentlig håndfuld friske krydderurter i stuvningen straks inden servering, og det løfter den altså til helt andre højder.
- 1 kg kartofler – skrællet vægt
- 5 dl madlavningsfløde
- Salt og peber
- Friskrevet muskatnød
- 1 håndfuld finthakkede friske krydderurter – jeg brugte dild og bredbladet persille
Skær kartoflerne i kvarte og sæt dem over i letsaltet vand. Giv dem et opkog på 4-5 minutter. Tilsæt madlavningsfløde og lad kartoflerne simre i ca 10 minutter under låg, indtil kartoflerne er møre og fløden er kogt ind. Rør nænsomt i dem indimellem. Smag til med salt, peber og muskatnød. Vend forsigtigt krydderurterne i stuvningen.
Stegte sild:
- 8 sildefileter
- 5-8 tsk dijonsennep
- 1-2 dl rugmel
- Salt og peber
- Eventuelt lidt olivenolie
Klip eventuelle rygfinner af sildene. Smør lidt sennep på kødsiden af hver sild og vend dem i rugmel krydret med salt og peber. Hvis sildene ikke er særlig fede, så dryp dem med en anelse olivenolie på skindsiden.
Steg sildene øverst i en 200 grader varm ovn i ca 15 minutter. Vend dem en enkelt gang undervejs. Mine sild blev lidt for blege i dag, da jeg havde fået dem placeret for lavt i ovnen.
Dagens salat af romaine, dild, persille, agurk og radiser. Dressing af citronsaft, olivenolie, salt og peber.
Ingen kommentarer endnu