Mørbradgryde

Stegte sild og flødestuvede kartofler med krydderurter

I dag fik vi endnu en mormor-klassiker – stegte sild med flødestuvede kartofler. Jeg blander en ordentlig håndfuld friske krydderurter i stuvningen straks inden servering, og det løfter den altså til helt andre højder.

stuvede kartoflerFlødestuvede kartofler:

  • 1 kg kartofler – skrællet vægt
  • 5 dl madlavningsfløde
  • Salt og peber
  • Friskrevet muskatnød
  • 1 håndfuld finthakkede friske krydderurter – jeg brugte dild og bredbladet persille

 

Skær kartoflerne i kvarte og sæt dem over i letsaltet vand. Giv dem et opkog på 4-5 minutter. Tilsæt madlavningsfløde og lad kartoflerne simre i ca 10 minutter under låg, indtil kartoflerne er møre og fløden er kogt ind. Rør nænsomt i dem indimellem. Smag til med salt, peber og muskatnød. Vend forsigtigt krydderurterne i stuvningen.

Stegte sild:

  • 8 sildefileter
  • 5-8 tsk dijonsennep
  • 1-2 dl rugmel
  • Salt og peber
  • Eventuelt lidt olivenolie

 

Klip eventuelle rygfinner af sildene. Smør lidt sennep på kødsiden af hver sild og vend dem i rugmel krydret med salt og peber. Hvis sildene ikke er særlig fede, så dryp dem med en anelse olivenolie på skindsiden.

Steg sildene øverst i en 200 grader varm ovn i ca 15 minutter. Vend dem en enkelt gang undervejs. Mine sild blev lidt for blege i dag, da jeg havde fået dem placeret for lavt i ovnen.

Salat til sildDagens salat af romaine, dild, persille, agurk og radiser. Dressing af citronsaft, olivenolie, salt og peber. 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mørbradgryde