Vegetariske fyldte peberfrugter med røget paprikasovs - Stop spild af mad

Mørbradgryde

mg reMin store søn som ellers var flyttet hjemmefra, er vendt retur til bardomshjemmet for et par måneder.  “Mors mørbradgryde” har  åbenbart været savnet i det halve år, hvor han har været væk hjemmefra – det var ihvertfald det første han bad om at få til middag, så det fik vi naturligvis.

mørbrad grydeMørbradgryde:

  • 1 svinemørbrad à 500-600 g – afpudset
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 100 g bacon – klippet i strimler
  • 1 stort løg – hakket
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk røget paprika – stærk
  • 2 fed hvidløg – finthakket
  • 1 spsk tørret timian
  • 150 g champignons – skåret i halve eller kvarte alt efter størrelse
  • 1 stor dåse koncentreret tomatpuré
  •  ½-1 dåse flåede hakkede tomater – jeg brugte ½
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 200-300 g cocktailpølser

 

Skær mørbraden til 8-10 bøffer og krydr med salt og peber. Brun bøfferne 1-2 minutter på begge sider og læg til side.

Steg bacon og løg 3-4 minutter. Tilsæt de 2 slags paprika og lad det svitse 1 minut, inden hvidløg, timian og champignon tilsættes. Steg yderligere 2-3 minutter og tilsæt så tomatpure og steg endnu 1 minut.

Tilsæt flåede tomater, madlavningsfløde og bouillonterning. Lad sovsen simere under låg ca 20 minutter. Kom bøffer og cocktailpølser i retten og lad den simre 6-8 minutter under låg. Smag til med salt og peber.

salat tl mgDagens salat af romainesalat, persillekviste, cocktailtomater, rødløg og sorte oliven. Olie/eddike-dressing med hvidløg.

Endvidere:

  • Kartoffelmos, eller ris kogt efter anvisning på pakken

   

6 kommentarer

  • Når man åbner Bloglovin’ og det første man ser er det lækre billede af retten, bliver man nødtil, at klikke på det. Jeg elsker mørbradgryde og endelig har jeg en opskrift! Tak tak tak :). Min mund løber i vand

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Tak Louise, det var sødt sagt:-) Jeg håber at opskriften vil leve op til dine forventninger 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det tror jeg bestemt den vil. Jeg glæder mig til, at lave den :). Nu tænker jeg, hvor jeg bor alene, så har jeg vel til en del dage? 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Tak 🙂 Ja, jeg skriver jo aldrig, hvor mange personer mine opskrifter er til, da det er så individuelt, hvor meget folk spiser. Der er dæleme forskel om man skal have det lokale skovhuggerlaug til middag eller der kommer samme antal små fine damer, der normalt bare sidder og stikker i et salatblad og fem ærter. Samt hvor meget tilbehør man spiser.

      Men vi spiste hele portionen – og familien består udover mig af min søn på 18 år, en datter på 14 og lille forkælet hund, som også fik et par bidder. Mørbradgryde er en af livretterne, så det spiller jo også ind 😉

      Du kan sagtens dele retten i mindre portioner og fryse dem ned. Rigtig god fornøjelse 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bringer du ud? XD

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Ha ha Søren, det gør jeg godt nok ikke, men det kunne da være at jeg skulle overveje et brancheskift 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegetariske fyldte peberfrugter med røget paprikasovs - Stop spild af mad