Mørbradgryde

Min store søn som ellers var flyttet hjemmefra, er vendt retur til bardomshjemmet for et par måneder. “Mors mørbradgryde” har åbenbart været savnet i det halve år, hvor han har været væk hjemmefra – det var ihvertfald det første han bad om at få til middag, så det fik vi naturligvis.
- 1 svinemørbrad à 500-600 g – afpudset
- 1 spsk olivenolie
- Salt og peber
- 100 g bacon – klippet i strimler
- 1 stort løg – hakket
- 1 spsk paprika
- 1 spsk røget paprika – stærk
- 2 fed hvidløg – finthakket
- 1 spsk tørret timian
- 150 g champignons – skåret i halve eller kvarte alt efter størrelse
- 1 stor dåse koncentreret tomatpuré
- ½-1 dåse flåede hakkede tomater – jeg brugte ½
- 5 dl fløde
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 200-300 g cocktailpølser
Skær mørbraden til 8-10 bøffer og krydr med salt og peber. Brun bøfferne 1-2 minutter på begge sider og læg til side.
Steg bacon og løg 3-4 minutter. Tilsæt de 2 slags paprika og lad det svitse 1 minut, inden hvidløg, timian og champignon tilsættes. Steg yderligere 2-3 minutter og tilsæt så tomatpure og steg endnu 1 minut.
Tilsæt flåede tomater, fløde og bouillonterning. Lad sovsen simere under låg ca 20 minutter. Kom bøffer og cocktailpølser i retten og lad den simre 6-8 minutter under låg. Smag til med salt og peber.
Dagens salat af romainesalat, persillekviste, cocktailtomater, rødløg og sorte oliven. Olie/eddike-dressing med hvidløg.
Endvidere:
- Kartoffelmos, eller ris kogt efter anvisning på pakken
Når man åbner Bloglovin’ og det første man ser er det lækre billede af retten, bliver man nødtil, at klikke på det. Jeg elsker mørbradgryde og endelig har jeg en opskrift! Tak tak tak :). Min mund løber i vand