Kyllinginderfilet i fad med fløde, soltørret tomat og porre, og grønkålsalat med gremolata og feta
Bevares, kyllinginderfileter er da både nemme, sunde og tit på tilbud, men de kræver altså en hel del “forkælelse” for at ikke blive alt for kønsløse. Det synes jeg selv er lykkedes ret godt i denne udgave med soltørret tomat og porre i en cremet og smagfuld sovs. Jeg valgte at lave ovnkartofler til, når nu ovnen alligevel var tændt, men bulgur ville også passe fint til.
Den lidt tunge ret kræver et sprødt og syrligt modspil og her var den helt enkle grønkålsalat virkelig god. Jeg havde en rest gremolata fra forleden dag, hvor vi fik osso buco og den brugte jeg i både kyllingretten og grønkålsalaten. Da jeg ikke går udfra at du lige har en rest gremolata på lager, så har jeg i opskriften skrevet, hvad det nogenlunde svarer til i mængde af hvidløg, citronskal og persille.
- Ca 450 kyllinginderfilet
- 1 spsk olivenolie
- 2 tsk herbes de Provence
- 1 knips chiliflager
- Salt og peber
- 1 stor porre – skåret i ringe
- 3 spsk hakket persille
- 1 spsk revet citronskal
- 1 fed hvidløg – finthakket
- 4 spsk soltørrede tomater i små tern
- 5 dl madlavningsfløde
- 1 hønsebouillonterning – smuldret
Krydr kødet med herbes de Provence, chiliflager, salt og peber og brun det i lidt olivenolie i en dyb pande. Tag kødet af panden og læg det i et ovnfast fad.
Klar porrerne på samme pande. Tilsæt persille, citronskal og hvidløg og steg endnu et minut, inden de soltørrede tomattern tilsættes og stege med yderligere et minut.
Hæld fløde på panden og tilsæt den smuldrede bouillonterning. Lad det simre 3-4 minutter, smag til med salt og peber, og hæld så blandingen over kyllinginderfileterne. Sæt fadet i en 200 grader forvarmet ovn i ca 15 minutter.
Grønkålsalat med gremolata og feta:
- 4 store håndfulde skyllet, rippet og hakket grønkål
- 1½ spsk olivenolie
- Saft og fint revet skal af ½ citron
- 1 stort fed hvidløg – finthakket
- 4 spsk persille – finthakket
- Salt og peber
- 75 g feta – smuldret
- Kerner fra ½ granatæble
Bland en dressing af olivenolie, citronsaft og skal, hvidløg, persille, salt og peber i en skål. Tilsæt grønkål og bland det grundigt. Kram gerne grønkålen lidt med dressingen. Drys grønkålen med smuldret feta og granatæblekerner.
Ingen kommentarer endnu