Ovnbagt knoldselleri med avokadocreme og soltørret tomat
Nogle madvarer passer bare rigtig godt sammen. I stedet for at konkurrere om opmærksomheden, så fremhæver de hver især hinandens fordele og bliver sammen løftet op på et højere niveau. F.eks kaffe & chokolade, æble & kanel, tomat & basilikum osv. Knoldselleri og avokado er sådan et makkerpar og har du endnu ikke smagt denne kombination, så har du noget godt til gode. Lad mig i den forbindelse anbefale disse lækre hapsere af ovnbagte skiver af knoldselleri med en lækker avokadocreme og drys af soltørret tomat. De smager skønt både alene – f.eks som forret, frokost eller mættende og sund snack og som tilbehør til både kød, fugl og fisk.
Opskrift:
- 4 ca 1½ cm tykke skiver knoldselleri uden skræl
- 1 spsk olivenolie
- Salt og peber
- Ca 1 tsk tørret timian
- 2 avokadoer
- 2-3 fed hvidløg – skåret i mindre stykker
- Saft af 1 lille citron
- Salt og peber
- 3 spsk (vegansk) cremefraiche
- 4 spsk soltørrede tomater i tern
Pensl sellerien med olie og krydr med timian, salt og peber. Bag selleri-skiverne ca 30 minutter eller indtil de er møre i en forvarmet ovn på 200 grader.
I mellemtiden – blend avokado, hvidløg, citronsaft, salt og peber til en homogen masse med en stavblender. Rør cremefraichen i avokadomassen med en ske og smag til med eventuelt mere citronsaft, salt og peber. Fordel avokadocremen på de afkølede selleri-skiver og drys med tern af soltørret tomat.
Ingen kommentarer endnu