Koteletter med søde kartofler, majskolber, mere grønt og guacamole

“Indiske” kartoffel/gulerodsfrikadeller og krydret blomkål med tomat-raita

Lyst til indisk mad og meatless monday er heldigvis nemt at forene. Her får du mit bud på et vegetarisk indisk måltid – nemlig grønne frikadeller, krydret blomkål/kikærtebix og tomat-raita. Jeg serverede også købe-naan til, men der blev næsten ikke spist noget af det, så det kunne jeg have sparet mig.

Krydret blomkål:

  • 1 lille blomkålshoved i små buketter
  • 1 stort løg skåret i halve ringe
  • 1 spsk olie eller smør
  • 2 spsk god karry – gerne hjemmelavet
  • ½ dåse kikærter
  • 15 smuttede mandler
  • 2 håndfulde rosiner
  • 2 fed hvidløg – presset
  • Salt og peber

 

Svits karry og løg i olie/smør  i en dyb pande. Tilsæt blomkål og steg ca 5 minutter. Tilsæt så kikærter og steg indtil løgene er bløde og blomkålen er mør, men stadig har bid. Kom de resterende ingredienser på panden og steg yderligere 3-4 minutter.

Kartoffel/gulerodsfrikadeller:

  • 350 g skrællede kartofler i mindre stykker
  • 150 g gulerod i mindre stykker
  • 3 forårsløg i tynde ringe
  • 1 rød chili i små tern
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • Saft og skal af ½ citron
  • 70 g rasp
  • 2 æg
  • 1 spsk  korianderfrø – stødt
  • 1 spsk fennikelfrø – stødt
  • 2 tsk spidskommen – stødt
  • Salt og peber
  • 2-3 tsk olie eller smør til at stege i

 

Kog kartoffel og gulerod helt møre i vand uden salt. Mos det med en gaffel – der må stadig godt være små stykker af gulerod i. Bland de andre ingredienser i mosen og form 18-20 frikadeller. Steg dem 4-5 minutter på hver side i lidt smør eller olie.

raita

Tomat-raita:

  • 3 dl yoghurt naturel
  • 1 håndfuld cherrytomater i kvarte
  • 1 forårsløg i tynde ringe
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 1 tsk tørret mynte
  • 1 tsk nigellafrø
  • Salt og peber

 

Bland alle ingredienser sammen og lad trække i køleskab en halv times tid.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koteletter med søde kartofler, majskolber, mere grønt og guacamole