"Indiske" kartoffel/gulerodsfrikadeller og krydret blomkål med tomat-raita

Kylling med citron, hvidløg og rosmarin i måsen, couscoussalat med halloumi og meget grøn dressing

rylle-e1436397593115 nyDer her er en af mine yndlingsmåder at tilberede kylling på. Kyllingen bliver simpelthen så saftig af at blive fyldt med citron og samtidig får den jo også en dejlig sommerlig smag af både citron, hvidløg og rosmarin.

citronkylling2Jeg skyller kyllingen, fjerner evt blod og dupper den tør med lidt køkkenrulle, inden jeg gnider den med salt og peber både indvendig og udvendig. Derefter fylder jeg kyllingen med enten skiver eller mindre stykker af citron, 5-6 hele hvidløgsfed og en lille håndfuld frisk rosmarin eller anden krydderurt. Jeg elsker jo chili, så jeg drysser den også med lidt chiliflager udvendig og evt også med lidt finthakket rosmarin. Jeg giver en 1200 g kylling 1 times tid på 225.

poCouscoussalat:

  • 1,5 dl fuldkorns couscous
  • ½ kylling bouillonterning
  • 2,25 dl kogende vand
  • 8-10 asparges
  • ½ squash i skiver
  • Salt
  • 10 cherrytomater i halve
  • 1 stor håndfuld frisk spinat – groft hakket
  • 3 spsk græskarkerner – ristede
  • 150 g Taverna Grillost skåret i 4 skiver og derefter delt i 2

 

Hæld couscousen i en skål og overhæld den med det kogende vand og smulder bouillonterningen deri, rør rundt og dæk til med husholdningsfilm. Lad den trække ca 15 minutter, så er vandet opsuget og du har en dejlig varm og luftig couscous.

Rist squash og asparges på en grillpande og drys med lidt salt. Steg halloumi/grillost 2-3 minutter på hver side. Bland couscous og spinat på et fad og anret det pænt med de øvrige ingredienser ovenpå.

bas2Meget grøn dressing:

  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • 5 spsk cheasyfraiche
  • 2 fed hvidløg – grofthakket
  • 1 skvæt citronsaft
  • 1 spsk mayonnaise – en rigtig mayonnaise med olie og æg og uden alverdens E-numre og mystiske ingredienser
  • Salt og peber

 

Blend alle ingredienser -undtaget mayonnaise- med en stavblender, indtil krydderurterne er helt purérede. Rør mayonnaisen i og smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.

PS: Indlægget er sponsoreret af Taverna, men de viste opskrifter og holdningen til deres produkter er mine egne.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Indiske" kartoffel/gulerodsfrikadeller og krydret blomkål med tomat-raita