Multietnisk lammegryderet og gulerod/bønne-salat

Evas (før) julekage med æble og tørret abrikos

kage evaJeg er jo ikke den store kagebager og det er da også min datter, der står for både opskrift og udførelse af denne lækre julekrydrede sag.

  • 200 g smør + lidt til at smøre formen med
  • 400 g sukker
  • 300 g tørrede abrikoser – skåret i mindre stykker
  • 475 ml vand
  • 1 tsk salt
  • 2½ tsk stødt kanel
  • En kvart revet muskatnød
  • 1 tsk stødt nellike
  • ½ tsk stødt allehånde
  • 1 æble – skåret i små tern
  • 375 g hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver

 

Kom smør, sukker, abrikoser, vand og krydderier i en gryde og lad det simre i 10 minutter. Tag gryden af varmen og rør æbletern i massen.

Bland hvedemel og bagepulver sammen og bland det i den lune masse. Rør grundigt, indtil du har en homogen, lidt lang og klistret dej.

Kom dejen i en godt smurt 20 x 30 cm bageform . Sæt formen midt i en 180 grader forvarmet ovn i ca 40 minutter, men husk at kigge til den, så den ikke bliver brændt. Dæk eventuelt med stanniol, hvis kagen er ved at blive for mørk.

Endvidere:

  • Kold cheasyfraiche

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Multietnisk lammegryderet og gulerod/bønne-salat