Tamari-marineret torsk med rissalat

Sommersalat med fynsk rygeost – sådan lige på falderebet

rygeost reJeg fik en voldsom lyst til sommersalat, så det lavede jeg til frokost i dag – på trods af at sommeren jo snart går på hæld. Spis den på rugbrød eller måske som “kold sovs” til en røget eller stegt makrel med nye kartofler.

ryg ny nyOpskrift:

  • 1 dl lagereddike
  • 1 spsk sukker
  • Salt og peber
  • ½ agurk – skåret i små tern. Tag eventuelt lidt fra til pynt
  • 200 g rygeost
  • 5 spsk ymer
  • 3 spsk god mayonnaise uden E-numre og andre uvedkommende ingredienser
  • 6-8 radiser – skåret i tynde skiver. Tag eventuelt lidt fra til pynt
  • 1 bundt purløg – fint klippet. Tag eventuelt lidt fra til pynt

 

Bland eddike, sukker, salt og peber i en skål. Kom agurke-ternene i eddikelagen og sæt til side.

Bland rygeost, ymer og mayonnaise i en anden skål og tilsæt radiser og purløg. Hæld lagen fra agurke-ternene, men gem lidt af denne. Kom agurke-ternene i rygeostblandingen og bland det hele godt sammen. Smag til med lidt eddikelage, salt og peber.

ryge re

   

2 kommentarer

  • Jeg kunne slet ikke lade være med at få øje på den smukke tallerken! Må man have lov til at spørge hvor den er fra? 😀
    – Rebekka, sweetcph.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Ja, den er nemlig rigtig sød 🙂 Det er underkoppen til en kæmpe tekop fra et gammelt engelsk stel. Selve koppen er desværre gået itu for mange år siden.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tamari-marineret torsk med rissalat