Dekonstrueret lilla kartoffelsalat med rygeost, og grillede skaftkoteletter
Nemlig havde lilla kartofler på tilbud, så sådan omgang kom i den virtuelle indkøbskurv sammen med en fynsk rygeost, der også var på tilbud. De lækre skaftkoteletter kom min datter hjem med fra en tur i DøgnNetto efter mælk i går aftes. Skaftkoteletter er hendes yndlingskød, så hun kunne ikke stå for et tilbud på 35 kroner for 2 store flotte eksemplarer. Menuen hjemme hos os opstår på den måde stort set altid af tilfældigheder, alt efter hvilke varer der lige er på tilbud eller ser ekstra tillokkende ud – kombineret med hvad vi har i forvejen af råvarer og de forrige dages rester. Mange mennesker er rigtig glade for madplaner, men det ville aldrig fungere hjemme hos os.
I dag blev menuen således en flot “dekonstrueret kartoffelsalat”, de lækre koteletter stegt på grillpande og feldsalat blot dryppet med lidt olivenolie og citronsaft.
Dekonstrueret lilla kartoffelsalat:
- 800 g lilla kartofler
- 100 g rygeost
- 3 dl yoghurt naturel
- 4 spsk mayonnaise uden E-numre og mystiske smagtilsætninger
- Ca 1 spsk eddike
- 2 fed hvidløg – presset
- Salt og peber
- ½ rødløg – finthakket
- 1 bakke karse
- 2 spsk finthakket persille
Kog kartoflerne med skræl i letsaltet vand, indtil de er møre. Lad dem dryppe godt af og læg dem så på et fad. Hak kartoflerne groft med en kniv og lad dem køle lidt af, imens du rører dressingen.
Rør en dressing af rygeost, yoghurt, mayonnaise, eddike, hvidløg, salt og peber. Dryp de afkølede kartofler med lidt af dressingen, og drys med rødløg, persille og klippet karse. Giv resten af dressingen til i en skål for sig.
Skaftkoteletterne blev blot gavmildt krydret med salt og peber i god tid inden, de kom på en gloende hed grillpande. De fik ca 5 minutter på hver side.
- Eventuelt grøn salat dryppet med lidt olivenolie og citronsaft
Ingen kommentarer endnu