Butterdejstærte med ricotta, spinat, soltørret tomat og svampe

Kyllingesalat med ris og avokado, samt spicy dressing med karry og mangochutney – Stop spild af mad

loOpskrift:

  • 2 kyllingebryster
  • Saft af ½ saftig lime
  • 2 tsk Sriracha chilisovs
  • Salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • Ca 5 dl kolde kogte ris
  • 1 hjertesalathoved – revet i mindre stykker
  • 1 stor (flerfarvet) gulerod – i tynde strimler – jeg brugte kartoffelskrælleren
  • 2 små avokado – skåret i både og vendt i lidt limesaft
  • 1 portion dressing med karry og mangochutney – se opskriften længere nede på siden.

 

Bland limesaft, chilisovs, salt og peber, vend kyllingebrysterne heri og lad dem marinere en halv times tid. Lav eventuelt dressingen i mellemtiden.

Steg kyllingebrysterne netop gennemstegte i lidt olie på en middelvarm pande (15-20 minutter alt efter størrelse), I mellemtiden – bland hjertesalat og ris sammen på et fad og arranger gulerod og avokado ovenpå.

Skær de færdigstege kyllingebryster i skiver og vend dem i stegeskyen, inden de lægges på salaten. Server med dressingen og eventuelt lidt groft brød.

karrydressing reDressing med karry og mangochutney:

  • 4 spsk cremefraiche
  • 3 spsk god mayonnaise uden E-numre og andre uvedkommende ingredienser
  • 3 spsk stærk mangochutney – hak den eventuelt lidt, hvis der er store stykker frugt.
  • 1 tsk Sriracha chilisovs
  • 2 tsk karry
  • 1-2 spsk eddike
  • Salt og peber

 

Rør alle ingredienser sammen til en dressing og lad den gerne trække lidt på køl.

bvb-mv

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Butterdejstærte med ricotta, spinat, soltørret tomat og svampe