Sandwich med lufttørret skinke, mozzarella og ærtepesto

Koteletter i fad med karry og mango

koteletter-i-fad-med-karry-og-mango-paa-tallerken-mm

Aftensmaden i går gik ind under kategorien “koteletter i fad”. “Koteletter i fad” kan jo varieres i det næsten uendelige og jeg har da også flere forskellige opskrifter på bloggen under dette tema. Både herhjemme og på bloggen kan jeg se, at det normalt er populære retter, så nu håber jeg, at dette nye skud på stammen også vil blive taget vel imod blandt bloggens læsere. Herhjemme blev det ihvertfald prompte kåret som en af livretterne.

Andre lækre “koteletter i fad-opskrifter”:

koteletter-i-fad-med-karry-og-mango-mv

Opskrift:

  • 6 nakkekoteletter à ca 150 g pr stk
  • Salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stort løg – skåret i smalle både
  • 4 fed hvidløg – finthakket
  • 3 spsk karry
  • 5 dl fløde – jeg brugte Arla Madlavningsfløde 18%
  • 1 hønsebouillonterning – smuldret
  • 2 mango – skåret i tern
  • Et par skiver snackpeber – skåret i små tern
  • Et par spsk hakket persille

 

Indstil ovnen på 200 grader. Krydr koteletterne gavmildt med salt og peber og lad dem gerne trække, imens du ordner og hakker grøntsager og mango. Brun koteletterne på begge sider i lidt olie på en pande. Læg koteletterne i et ovnfast fad.

Klar løget på panden – kom lidt mere olie på om nødvendigt. Tilsæt hvidløg og karry og steg yderligere 1 minut. Hæld fløden på og opløs bouillonterningen heri. Lad sovsen simre et par minutter minutter og smag den til med salt og peber, men husk at den bliver yderligere salt af turen i ovnen. Fordel mangotern udover koteletterne og hæld sovsen over.

Sæt fadet i den forvarmede ovn i ca 25 minutter. Pynt med snackpeber og hakket persille –  og server med kogte ris og eventuelt mango chutney.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sandwich med lufttørret skinke, mozzarella og ærtepesto