Taco med "kyllinge/kidnyebønne-pande", avokadocreme og farverigt grønt - Stop spild af mad

Ovnbagte skrubber med sandefjordsmør

ovnbagt-skrubbe-mm

Middagen i går bød på ovnbagt skrubbe, kogte kartofler og ærter serveret med en fuldfed norsk klassiker – nemlig sandefjordsmør. Er du vild med hjemmeslået bearnaise og hollandaise, så vil du også elske sandefjordsmør. Sandefjordsmør er en lun piskefløde/smør-emulsion smagssat med citronsaft og persille – præsenteret første gang af den  tidligere norske kokkelandsholdsdeltager Edgar Ludl, da han arbejdede på Park hotetll i  Sandefjord. I Norge serveres sandefjordsmør typisk til fisk og skaldyr. Som med så mange andre klassikere, så findes der et hav af forskellige opskrifter, hvor de fleste hævder at være den originale. Det vil jeg dog ikke påstå om min, men den er, som jeg foretrækker sandefjordsmør

Ovnbagte skrubber: 

  • 3-4 hele skrubber – renset, men med skind
  • 3-4 tsk smør
  • Salt og peber

 

Skyl fiskene og dup dem tørre. Læg dem den mørke side opad i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Giv fiskene 2-3 snit på tværs  med en skarp kniv. Læg en tsk smør på hver fisk og krydr med salt og peber. Bag fiskene ca 15 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader.

skrubbe-med-sandefjordssmoer-mm

Sandefjordsmør:

  • 2,5 dl piskefløde
  • 250 g smør – iskoldt og skåret i små terninger
  • 4-5 spsk finthakket persille
  • Saft af 1 saftig citron
  • Salt og peber

 

Kom fløden i en lille gryde og lad den koge ind til halvdelen. Tag gryden af varmen og pisk smørterningerne i fløden lidt efter lidt. Hver terning skal være helt optaget i sovsen, før den næste kommes i. Tilsæt persille og smag sovsen til med masser af citronsaft, salt og peber. Varm eventuelt sovsen lidt op, men husk at den IKKE må koge.

Endvidere:

  • Kogte kartofler
  • Kogte/dampede grøntsager  – f.eks ærter, gulerødder, broccoli, bønner, blomkål, fennikel
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Taco med "kyllinge/kidnyebønne-pande", avokadocreme og farverigt grønt - Stop spild af mad