Kyllingeburger med scamorza og soltørret tomat-aïoli

Spicy panang rejesuppe med kokosmælk, grønt og nudler

spicy-rejesuppe-mv

Der findes næsten ikke noget bedre end at spise hot and spicy suppe på en kold og sneende dag. Det skulle da lige være at spise den samme suppe i palmernes skygge på en solbeskinnet tropedestination. Jeg kan desværre ikke invitere på en rejse til Thailand, men du kan få opskriften på en skøn suppe, der smager lidt, som at være der. Dog har jeg taget mig visse “poetiske friheder” i min opskrift, som givetvis vil få enhver thai til at udvikle nervøse tics.

Dette er den nemme udgave med færdigkøbt curry-pasta, men lov mig, at du køber den hos en asiatisk købmand. Supermarkedernes smager ikke af nok og det de smager af, smager helt forkert – og så er de også alt for dyre.

 

Spicy panang rejesuppe:

  • Ca 1 spsk panang curry paste – efter præference
  • 4 fed hvidløg – presset
  • 1 tommelsfingerstort stykke frisk ingefær – revet
  • En lille håndfuld kaffir limeblade
  • 1 spsk kokosolie
  • 2 spsk fiskesovs
  • 1 dåse kokosmælk – ikke light
  • 2 fiskebouillonterninger
  • 8 dl vand
  • 1,5 dl piskefløde
  • 300 g slikærter
  • 1 rød peberfrugt – skåret i strimler
  • 1 rødløg – skåret i tynde både
  • Saft af 1 lime + 1 ekstra lime i både til serveringen
  • 300 g rå vannamei-rejer
  • 250 g nudler – kogt efter anvisning på pakken og skyllet i koldt vand.

 

Steg panang-karrypasta, hvidløg, ingefær og kaffir limeblade ca 1 minut i kokosolie. Tilsæt fiskesovs, kokosmælk, vand, bouillonterning og piskefløde og lad det simre ca 5 minutter (i mellemtiden –  kog nudlerne).  Kom grøntsagerne i suppen, pres saften af en lime i gryden – og lad det koge i 3-4 minutter. Tilsæt rejerne og tag gryden af varmen og  læg låg på gryden. Fordel de kolde og afdryppede nudler i 4 skåle og hæld suppen over inde ved middagsbordet. Lad den enkelte dryppe sin suppe med frisk limesaft.

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Kyllingeburger med scamorza og soltørret tomat-aïoli