Salat med tre slags bønner og tuncreme

Parmesangratineret laks og grønt i spicy flødesovs – Stop spild af mad

laks-salsa-rereGod fersk laks er normalt ikke hel billig, men min fiskehandler sælger ofte til 100 kr pr kg de lidt uens stykker, der bliver til overs, når laksen skal skæres ud til fine lige stykker. Det er en rigtig god pris for fersk laks, der ikke fejler det fjerneste – altså udover at den ikke er i ét stort stykke, men i tern på 5-7 cm. Indimellem skærer man  jo ovenikøbet fisken i mindre stykker under tilberedningen og oftest betyder det det jo i virkeligheden ikke det store for rettens udfald, om fiskestykkerne er i den ene eller anden form eller størrelse. Ihvertfald er det fint til hverdag og så kan man jo bruge de sparede pengene til at købe andre lækkerier hos fiskemanden.

I dag blev 500 g sådanne laksetern sammen med “alt godt fra oprydning i grøntsagsskuffen”, en gnaling parmesan og en madlavningsfløde på “dato-tilbud” til lækker aftensmad til 3 voksne og en forkælet lille hund. Du kan sagtens bytte ud med andre grøntsager, men tomat og chili er et “must” for retten.

Opskrift:

  • 500 g fersk laks – skåret i store tern
  • Salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stor porre – skåret i ringe
  • 2 store gulerødder – skåret i stave
  • 1 håndfuld snittebønner – skåret i mundrette stykker
  • 1/3 broccoli – delt i buketter
  • 4 meget modne tomater – skåret i mindre stykker
  • 3 fed hvidløg – skåret i mindre stykker
  • 2 friske (meget) stærke chili – skåret i mindre stykker
  • 1 dusk frisk oregano
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 5 dl madlavningsfløde – jeg brugte Arla 18%
  • 1 grøntsagsbouillonterning – smuldret
  • Ca 50 g friskrevet parmesanost
  • Persilledrys til pynt

 

Læg laksen i et ovnfast fad og krydr gavmildt med salt og peber. Sæt til side.

Sauter porre, gulerødder, bønner og broccoli ca 5 minutter i lidt olivenolie på en dyb pande. I mellemtiden: Blend tomater, hvidløg, chili, oregano og basilikum til en jævn masse med en stavblender.

Hæld tomatblandingen på panden med grøntsager og lad den “stege” med et par minutter, inden madlavningsfløde og bouillonterning tilsættes. Lad retten simre, indtil fløden er tyknet lidt. Smag til med salt og peber, men husk at parmesanosten også er salt.

Hæld grøntsager og sovs over laksen i det ovnfaste fad og drys med revet parmesanost. Bag ca 20 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader. Drys med persille og server.

Yderligere:

  • Ris kogt efter anvisning på pakken
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med tre slags bønner og tuncreme