Salat à la skidne æg

Cuvettesteg med bagte løg og tomater, samt ovn-pommes frites og lækker estragoncreme

cuvet reDagens cuvettesteg er stegt en del mere end jeg plejer at gøre, men min datter havde en veninde på besøg, som ikke bryder sig om rødt kød. Du kan se lige her, hvordan jeg plejer at gøre. Dagens steg på 1000 g gav jeg 1 minut længere pr 100 g – altså 10 minutter mere.

Til stegen fik vi “fritter”, bagte tomater og løg, samt en rigtig lækker kold estragoncreme. Hvis du foretrækker en varm sovs, så kan du sagtens varme cremen lige så forsigt op til kogepunktet og servere den som sovs, men så er det vigtigt at du bruger cremefraiche 38% ellers vil den skille.

pommes nyOvn-pommes frites:

 • Et passende antal bage kartofler
 • Et skvæt olivenolie
 • Salt og peber

 

Skræl kartoflerne, hvis nødvendigt og skær dem i “pommes frites”. Kom dem i et dørslag og skyl dem under rindende vand. Dup kartoflerne tørre med køkkenrulle og læg dem i ovnens bradepande beklædt med bagepapir. Vend kartoflerne med lidt olie, salt og peber. Bag fritterne ca 40 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader. Vend lidt rundt i dem en gang undervejs.

cu nynyOvnbagte løg og tomater:

 • Et passende antal blommetomater
 • Et passende antal rødløg
 • 1 skvæt olivenolie
 • 1 godt drys herbes de Provence
 • Et par knips rørsukker
 • Salt og peber

 

Pil løgene og skær både tomater og løg midt over. Sæt dem i et ovnfast fad beklædt med bagepapir og dryp lidt olivenolie. Krydr med herbes de Provence, en anelse sukker, salt og peber. Bag tomater og løg i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 40 minutter.

dress nyEstragoncreme:

 • Ca 4 dl cremefraiche 38%
 • 1 lille fed hvidløg – presset
 • 3-4 spsk hvidvinseddike
 • 4-5 spsk hakket frisk estragon
 • 1 lille tsk rørsukker
 • Salt og peber

 

Rør alle ingredienser sammen til en creme. Lad gerne cremen trække lidt på køl, inden servering.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat à la skidne æg