Balkanbønner
Fredagsmiddagen bød på vegetarisk comfort food med Balkan-toner. Bønner i en tæt tomatsovs beriget med ajvar og bagt i ovnen med et låg af feta rørt med flødefraiche. Hertil lunt ciabattabrød og rucola vendt med lidt olivenolie, citronsaft, salt og peber. Nemt og lækkert.
- 2 løg – hakket
- Lidt olivenolie til stegning
- 4 fed hvidløg – finthakket
- 1 spsk herbes de Provence
- 1 spsk paprika
- ½ tsk chiliflager
- 2 laurbærblade
- 1 dåse hakkede tomater
- Ca 2,5 dl ajvar
- 1 grøntsagsbouillonterning – smuldret
- Salt og peber
- 2 dåse hvide bønner – skyllet og afdryppet i si
- 2 dl flødefraiche
- 300 g feta – smuldret
Klar løgene i olie. Tilsæt hvidløg, herbes de Provence, paprika chiliflager og laurbærblade og steg endnu et minut. Tilsæt hakkede tomater, ajvar, bouillonterning, salt og peber og lad det simre under låg i en halv times tid. Vend de afdryppede bønner i sovsen og smag til med salt og peber. Kom blandingen i et ovnfast fad. Bland flødefraiche og feta og fordel blandingen udover bønnerne. Bag retten i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 15 minutter. Server med lunt ciabattabrød og rucola vendt med lidt olivenolie, citronsaft, salt og peber
Endvidere:
- Rucola
- Citronsaft
- Ciabatta eller andet hvedebrød
Ingen kommentarer endnu