Lammefrikadeller med frisk estragon, grillede padronpebre og "rødbedetzatziki"

Balkanbønner

balkanboenner-mv
Fredagsmiddagen bød på vegetarisk comfort food med Balkan-toner. Bønner i en tæt tomatsovs beriget med ajvar og bagt i ovnen med et låg af feta rørt med flødefraiche. Hertil lunt ciabattabrød og rucola vendt med lidt olivenolie, citronsaft, salt og peber. Nemt og lækkert.

balkanboenner-og-rucola-mvBalkanbønner:

  • 2 løg – hakket
  • Lidt olivenolie til stegning
  • 4 fed hvidløg – finthakket
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 1 spsk paprika
  • ½ tsk chiliflager
  • 2 laurbærblade
  • 1 dåse hakkede tomater
  • Ca 2,5 dl ajvar
  • 1 grøntsagsbouillonterning – smuldret
  • Salt og peber
  • 2 dåse hvide bønner – skyllet og afdryppet i si
  • 2 dl flødefraiche
  • 300 g feta – smuldret

 

Klar løgene i olie. Tilsæt hvidløg, herbes de Provence, paprika chiliflager og laurbærblade og steg endnu et minut. Tilsæt hakkede tomater, ajvar, bouillonterning, salt og peber og lad det simre under låg i en halv times tid. Vend de afdryppede bønner i sovsen og smag til med salt og peber. Kom blandingen i et ovnfast fad. Bland flødefraiche og feta og fordel blandingen udover bønnerne. Bag retten i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 15 minutter. Server med lunt ciabattabrød og rucola vendt med lidt olivenolie, citronsaft, salt og peber

Endvidere:

  • Rucola
  • Citronsaft
  • Ciabatta eller andet hvedebrød
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lammefrikadeller med frisk estragon, grillede padronpebre og "rødbedetzatziki"